2018-10-20 1768 浏览
周末饭聚,唔系朋友约,根本唔会识来。蓝色门面,好大间的韩餐。入面够晒人气,有 foodcourt 的感觉。枱够大,可以同时放好多野食。餐牌选择唔算好多,但是睇相片都觉得几正宗。同埋店员都好似多系韩国人,先到 counter 俾钱落order , 然后就有店员陆续送餐到你张枱。牛肉紫菜包饭 $48呢个我好喜欢,有麻油味又有紫菜味。入面配菜够足料,有蛋丝、萝卜丝、酸瓜、青瓜同牛肉,图中已经俾人食左三件,$48 其实几抵食。炆猪肉辣菜包 $228猪肉是五花腩,猪皮部分够烟韧,白肉是爽的,一整片都唔会油腻。猪肉是暖暖的,包生菜同辣泡菜几好的。但要快食,因为如果涷左之后啲猪油变白了的感觉都几难顶。韩式炸鸡$169应该是新鲜炸的,口感几好。半辣半不辣,辣酱太 sticky , 而且味太浓,感觉一般。不辣的一半又完全没有调味。牛肉石锅拌饭 $68多蔬菜的五色牛肉饭,石锅热腾腾,捞埋韩式辣酱同泡菜,冇得输。牛肋汤 $68汤底好有清汤腩 feel 。 有两三件牛肋,都淋。一人定食就 perfect , 多人share ,又汤又饭其实好难分享。最后俾某人自私食左,味道应该唔错。泡菜煎饼 $88颜色好吓得吓

牛肉紫菜包饭 $48

牛肉紫菜包饭

炆猪肉辣菜包 $228

炆猪肉辣菜包

韩式炸鸡$169
应该是新鲜炸的,口感几好。
炸鸡

牛肉石锅拌饭 $68

牛肉石锅饭

牛肋汤 $68
汤底好有清汤腩 feel 。 有两三件牛肋,都淋。

牛肋汤饭

泡菜煎饼 $88
颜色好吓得吓人,但其实只是少少辣。食落系软身的杂菜煎饼。热辣辣好香架!
泡菜煎饼

米酒 $60
枝装米酒,几个人 share ,有韩式铝碗仔用来盛酒,不过碗仔好似唔太干净。

米酒

环境好热闹好开心,好啱一大班人周末 chill 一 chill

牛肉紫菜包饭
牛肉石锅饭