2019-06-12
香港未到暑假已经热到呕,加上又湿又热,间唔中又落下雨,真系好辛苦,尤其是走出街,行一阵已经成身湿哂,冇乜必要都唔想出街,不过今日咁啱屋企无哂猫粮,焗住要去旺角,无计😅好在旺角胜在多嘢食,下午茶就更加多选择,不过我最Like去港式茶餐厅,因为无论你几时去,都一定有唔同的餐供应😬早、午、晚,常餐等等,流量又快,过下冷河至啱👍🏻我最爱的西多士,一定系必食推介,我会拣练奶,因为练奶特别香特别滑,再加上大大件嘅牛油,绝对不能抗拒嘅魔力😋四边都沾满了甜甜的牛奶酱,入囗𠮶种开心同埋满足感,令我感觉到自己真系好幸福🤗当然呢度嘅常餐都系佢哋嘅招牌必食推介,有七七四十九种变化咁多😂我留意到好多客人都有不同嘅喜好和选择,但系梗有一款啱自己,不过我最欣赏佢哋嘅香滑炒蛋,同埋脆卜卜嘅即烘多士,名副其实的外脆内软👍🏻呢间茶餐厅,送餐速度快,效率高,成日都大排长龙,久不久就要来帮衬一下👍🏻
好在旺角胜在多嘢食,下午茶就更加多选择,不过我最Like去港式茶餐厅,因为无论你几时去,都一定有唔同的餐供应😬 早、午、晚,常餐等等,流量又快,过下冷河至啱👍🏻
我最爱的西多士,一定系必食推介,我会拣练奶,因为练奶特别香特别滑,再加上大大件嘅牛油,绝对不能抗拒嘅魔力😋 四边都沾满了甜甜的牛奶酱,入囗𠮶种开心同埋满足感,令我感觉到自己真系好幸福🤗 当然呢度嘅常餐都系佢哋嘅招牌必食推介,有七七四十九种变化咁多😂我留意到好多客人都有不同嘅喜好和选择,但系梗有一款啱自己,不过我最欣赏佢哋嘅香滑炒蛋,同埋脆卜卜嘅即烘多士,名副其实的外脆内软👍🏻 呢间茶餐厅,送餐速度快,效率高,成日都大排长龙,久不久就要来帮衬一下👍🏻