2019-02-13 264 浏览
呢晚我约左同爸爸庆祝生日,但呢期流感高峰期,唔知系咪我都比人传染左,但又知道爸爸钟意打边炉,所以就openrice揾左呢间叫 One More Hotpot 来一锅,因为Openrice睇comment好似话呢间系食药膳火锅,咁见到之后就决定唔理了 去马!餐厅餐牌:呢到既晚市火锅套餐系包任食2.5小时,我地就拣左一款无海鲜既任食,锅底就拣左花胶螺头鸡锅,跟住仲会有一堆手工饺同手工丸,之后靓肉再拣一款,最后配料配菜任食。我觉得One more pot既配料不得不讲系真系几吸引,几多款系出面如果食绝对系要加钱的。餐厅饮品:餐厅任食套餐,咁任食部分讲完就简单讲下任饮,出面会有野饮比你随便拎,另外仲包埋红酒白酒,病左既我无饮到酒,但话哂爸爸生日,照叫哂两杯比佢饮,哈哈哈哈。我觉得饮品都唔错,爸爸都有话d酒taste ok。花胶螺头鸡锅:系枱面拎完酱料之后,个锅好快就黎左了。呢个花胶螺头鸡锅真系好足料,首先个锅系用木桶,呢个食法系最正宗既药膳锅,重点系木桶中间有位令汤keep住循环,有喷泉既效果,就咁望落去已经见到有半只鸡,一堆药材同埋超级大块既靓花胶。当见到汤滚果阵,一定要斟一碗汤饮,因为真系
餐厅餐牌:
餐厅饮品:
花胶螺头鸡锅:
系枱面拎完酱料之后,个锅好快就黎左了。呢个花胶螺头鸡锅真系好足料,首先个锅系用木桶,呢个食法系最正宗既药膳锅,重点系木桶中间有位令汤keep住循环,有喷泉既效果,就咁望落去已经见到有半只鸡,一堆药材同埋超级大块既靓花胶。当见到汤滚果阵,一定要斟一碗汤饮,因为真系好正甜!呢个木桶设计太特别既关系,呢个汤真系好少油系面,饮既汤系真心补身,有益又好饮。
手切安格斯牛颈脊肥牛片:
呢份手切安格斯牛颈脊肥牛片好食到不得了,虽然只系限定一份,但一份既份量都够两个人食,有更多当然最好,不过呢d靓牛真系高质,肉质好嫩,切得又够薄,儿家谂起都想食哈哈。
手工饺  手工丸:
呢间火锅有样好值得赞既野系佢地系有手工饺同手工丸,本身个任食套餐包左一人四只手工饺同五粒手工丸,全部都几特别(详情可以睇返menu),个人觉得安格斯芝心牛丸同西班牙豚肉黑松露丸最好食,味道同食材都特别。
其他配料:
其他配料系无限追加,个人觉得当中最抵食一定系花胶同蟹柳,呢两样系一定要叫,虽然呢个锅本身个汤底已经有花胶,但系花胶呢d贵食材,仲要对身体好,当然要食多d,呢到既花胶都算几大块,味道亦唔错。另外呢到既蟹柳真系好难得地竟然系比珍宝蟹柳,平时任食火锅好小见到呢款蟹柳架!系有15cm长果只日本长蟹柳,味道正,又唔易散,一定要叫多d呀!
2019-02-11
庆祝纪念