2003-03-18
如果唔系个鬼妹同事介绍,都唔知在石板街中间有呢间舖。呢度以serve 英式食物,尤以炸鱼薯条为主,所以店内都好多鬼下。<br />我地三个人叫左汤、Bangers & Mash、Cod Fillet 同Steak & Mushroom Pie。佢地的汤强调系homemade 的,25 蚊包一块牛油方包。当日的是忌廉磨菇汤,饮落都唔似金都汤,几浓郁好味,但有D 贵。Cod Fillet 有一块巨型炸鳕鱼柳同一堆薯条,望落就知饱肚。炸鳕鱼外皮松脆但内里嫩滑,炸得几好味。薯条亦有水准但没有上面3 piggyz 咁好食。Steak & Mushroom Pie可配茄汁豆、薯蓉或薯条,即叫即焗都几好食。Bangers & Mash有一堆﹝真系一堆咁多!﹞薯蓉、茄汁豆同两条猪肉肠,果两条肉肠唔知用咩方法整,竟然可以咁多油,一切落去D 油就标出来,只叉拮落去仲见有油滴出来!但见个鬼妹同事面不改容咁照食,真系惊叹西人唔怕油份之余,亦奇怪佢点可以保持咁美好的身段!<br />食到好饱,埋单位位70 蚊,唔算平但都叫试过地道英国菜,唔怕油唔怕肥可试试。