2022-10-07
炭家🍱十月系🐠月,紧系要同佢庆祝下,咁我哋就系上环book咗间餐厅同佢试下,呢间炭家望门口,唔做下资讯搜集,以为系系串烧,但其实一入到去就发现...佢其实系一间正宗日本鳗鱼专门店嚟架🥰🍱🍱🍱🍱鳗鱼重不得不赞鳗鱼真系好好食,烧到好脆,但又保留到鱼嘅鲜甜🥹鳗鱼汁同鱼丝布满整个便当盒,一啖鱼、一啖饭,系满足味蕾🥳🍱🍱🍱🍱八幡鳗卷一上枱已经好香, 好大旧🥹 佢系用鳗鱼卷住牛蒡,想讲真系大嚿!🦦咁大个口都要分3次食🥹同埋第一啖咬落去,你会听到好清脆嘅声🥹再咬多啖就会系肉质嘅鲜味,再加上牛蒡,牛蒡本身都系一种好难拎好火喉嘅嘢食,因为一过火就会有苦涩嘅味,但呢间无。佢烧得好好,更令鳗鱼阵味锦上添花。「唯一搞笑嘅位系,盘上会有少少伴菜点缀,例如紫姜,咁唔知系咪因为正宗日本餐厅关系,所以伴菜都要食哂架😂我哋无食到伴菜,个男经理话你哋食埋佢呀,食完我先收😊都好彩🦦乜都食嘅,所以佢包咗底,所以话少出大场面🥹」🍱🍱🍱🍱鳗鱼厚烧玉手烧哇!好好食🥹玉子烧包住鳗鱼,好好食🤤蛋都好嫩滑,加埋鳗鱼,将成个玉子烧升华🤤好好食🥳🍱🍱🍱🍱淡路洋葱串边有谂过....洋葱都可以烧得咁好食?初时心谂....洋葱姐,基本嘢,但佢上面
🍱🍱🍱🍱鳗鱼重
🍱🍱🍱🍱八幡鳗卷
🍱🍱🍱🍱鳗鱼厚烧玉手烧
🍱🍱🍱🍱淡路洋葱串
边有谂过....洋葱都可以烧得咁好食?初时心谂....洋葱姐,基本嘢,但佢上面铺满木鱼碎,再加佢甜甜地个酱,真系一流,佢洋葱算系烧到半熟,无洋葱种辣辣地嘅味,就算🐣唔太食洋葱,都接受到🙂
🍱🍱🍱🍱白烧鳗鱼串
烧到好香脆,佢仲有Wasabi同埋调味粉,但系个人觉得应该要先食咗原味嘅鳗鱼烧,味道唔腥而有浓浓嘅烧烤香味