餐厅: 方叔叔重慶老火鍋 (The L. Place)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-07-11 45 浏览
无辣不欢嘅我成日都好想喺香港揾好正宗嘅重庆火锅,但系通常都系失望多🥲今次见到方叔叔新出左麻辣九宫格挑战🌶话只要敢挑战就会免费!而我就梗系拣重庆辣嚟挑战啦😎😎😎话说我宜家先知原来每一格都有适合煮嘅嘢😮而我就点咗「九宫格麻辣挑战」套餐再另外单点左啲食物😋打边炉就一定要食牛!今次叫咗手切牛肉🐮放落去几秒就食得好有牛味而且肉质都好滑嫩!另外佢依度海鲜都超级新鲜!个人认为桂花蚌系每一次必叫😉另外今次试咗重庆耗儿鱼🐟系我未食过嘅鱼😂我麻麻哋食骨嘅人来讲我竟然食晒成条!另外仲叫咗时令推介嘅鲜活海蛏😋的小蛏子新鲜嘅程度系我用筷子掂一掂佢就会好似怕羞草咁缩埋,搞到我都唔忍心放佢落去打边炉🥹今次仲试咗中环店限定嘅无骨鸭掌!无骨凤爪就听得多,无骨鸭掌就真系第一次试😌比我想像中好食!另外食辣嘅点可以冇鸭血?依度嘅鸭血同我喺台湾食嘅鸭血冇分别好好食😋最尾就梗系叫嘢饮!平时打边炉都可能最少要饮两三罐,而到$58超级大杯又好饮真系劲抵!最欣赏佢系出到门口,有一部智能火锅除味机🎛用完之后身上完全冇咗打边炉浸味感觉非常良好😎
今次见到方叔叔新出左麻辣九宫格挑战🌶
话只要敢挑战就会免费!
而我就梗系拣重庆辣嚟挑战啦😎😎😎

另外佢依度海鲜都超级新鲜!个人认为桂花蚌系每一次必叫😉