2019-01-08 51 浏览
#下站帖#NextBattle大家有冇发现来自台湾嘅珍珠奶茶开到成行成市?基本上每一个繁荣嘅地区都会有佢哋嘅出现踪迹、今次我就想介绍一下#下站帖!(全因为佢个名比较特别,我就上网Google左一下资料)呢间野系由台湾台中引入嚟香港,铺名想法系以年轻新潮为核心、亦都系谐音「下战帖」(国语)嘅意思!即是令我联想到打仗!😅讲番杯奶茶啦!呢度出名系最经典的黑糖饮品,坚持由台湾产地直送茶叶同原料、手制黑糖、饮完之后你会feel到有浓厚独特嘅香味。自问我都饮过唔少奶茶、 包括老虎堂,我饮完觉得佢哋(老虎堂)太甜,(幸福堂)啲珍珠唔系差、不过我觉得奶嘅份量比较多左,而呢间「下站帖」、唔需要我讲少甜,都可以冲到一杯咁有味道嘅黑糖饮品、的确唔错!
#下站帖
#NextBattle