2024-11-26
今日午餐特别想食热辣辣嘅三文治 咁啱见到呢间专做focaccia嘅小店 就特登去试一试~ 见网上好多人试佢嘅炸鸡三文治 但我咁啱想叫轻盈少少 所以就选择左built-your-own, 简左黑醋 开心果火腿 牛肝菌 ricotta 同火箭菜 店主两个人逐份逐份做 around 2:00pm到 我都等左15mins 但最后攞到手嘅时候有一款配料同酱汁都比错左 费时麻烦就算啦~ 估唔到有意外惊喜wo!! 我本身唔太爱青酱 因为觉得佢太油同个味有时太overpowering 佢哋嘅自家制青酱唔油嘅香气好足 好清新 配搭奶香十足又creamy嘅ricotta cheese 完美平衡青酱嘅厚重感 开心果火腿比错左嘅鸡胸 都估唔到好滑嫩 唔干身 好容易咬 包体焗到好脆 好香口 有淡淡嘅橄榄油香 系一个好满足嘅lunch ah! 一份嘅份量好足 男士应该都好有饱足感 午餐仲有饮品送tim 简左无糖嘅红豆水 够晒轻盈健康!