2018-12-08 1849 浏览
天气突然转凉🌬 最啱一班人围埋烚吓烚吓🥢 不过大家为咗研究去边间食... 都讨论咗成个星期😅 最后经非正统投票下,拣咗 正斗海鲜火锅馆 🥳 虽然 #小秘书 一向唔多钟意落旺角,不过既然大家喜欢,一于跟大队啦!对上一次帮衬 #正斗 已经系一年前嘅事,琴晚再次嚟到,场面热闹咗好多... 热闹到就嚟连自己把都听唔到😫 再加上两位事业心劲重嘅朋友仔迟大到,坐到8:00人齐已经系好好彩👉🏻👈🏻 可怜嘅我哋... 就由6:30坐到10:20先走得🥴 好在食物质素都唔错❤️ #桶蚝 固然之系 #小秘书 嘅首选,只只大到掌头仔咁,食落口感好甜美🥰 #芝士墨鱼丸 啖啖墨鱼肉,丸里面仲有层流芯芝士,一粒丸就可以满足大家两个愿望... 爽🤩 最后仲有新宠 #蚬芥炸鲮鱼球 ,师传采取 #即叫即炸 烹调方式... 无得输呀🥳🥳 不过可惜个鸳鸯汤底唔够味,沙嗲汤底淡茂茂咁😑 咁怪嘅🧐 不过成晚最惊吓系食饱饱出到嚟,见到成班男仔喺对面马路追逐,起初仲以为佢哋喺度玩... 但原来系成班人围殴一个男仔😖 好在无几耐已经听到警车声🚨 唉 都话咗无咩事少啲去旺角㗎啦👉🏻👈🏻

2018-12-07
庆祝纪念