2010-12-23 16 浏览
上星期放工后和同事来左呢间小店食野..系同事食过话好正所以带我来... 一进店子.感觉好舒适.柔和灯光配上柔和既音乐..店子虽小..但好四正..包场搞聚会开party一流 由于天气冻..我地选左个海鲜火锅配豆浆汤..一个关东煮..一个咖哩牛脷煲和一些刺身同海胆 海胆一个令我眼突既数字--只售$58..就叫左板睇你咩货.竟然系日本马粪胆.仲有紫菜同青瓜..制作一d都差..海胆仲很新鲜.. 叫左一客三文鱼刺身..可以我同事系熟客..来既竟然系三文鱼腩.正正... 咖哩牛脷煲..厚厚既牛脷咬落好淋..一d都唔硬..咖哩亦好香.. 关东煮...汤底好特别.亦好鲜甜..同平时食开既鸡汤汤底感觉完全唔同...但材料大致相同..材料都有十多种...呢个关东煮都算成意之作 火锅配豆浆汤感觉好新鲜..香啧啧既淡豆浆配著蔬菜底..海鲜方面有三文鱼..鱿鱼..鲷鱼..带子..蟹柳等等.有7.8种 整体来讲系一间会一去再去既店子.老板为人亲切友善..招呼又勤快...上食物时间虽慢..但正岩我慢慢叹既饮食之道..价钱好公道.一d都唔觉得贵
...
一进店子.感觉好舒适.柔和灯光配上柔和既音乐
..店子虽小..但好四正..包场搞聚会开party一流

海胆一个令我眼突既数字--只售$58
.正正...

...上食物时间虽慢..但正岩我慢慢叹既饮食之道
..价钱好公道.一d都唔觉得贵..
我仲即时就订左24号既位..虽然早订.但唔想太多人太嘈...就订左6点钟..老板话我8点前离坐.仲有折
...
2010-12-15