2021-05-30
曾经有过劲差嘅服务体验所以超过两年都冇食过真台客,但在上次差体验嘅同行朋友口中得知,店员餐牌好像全都不同,刚好有日收工突然想食台湾野,决定再俾多次机会佢平日晚上7:30左右,唔使等位直入搭车嘅时候已经上OpenRice睇定食评,最后点左大家都推介嘅鸡扒便当同甜不辣,另外点了冇人推介过嘅干拌面蚝饼同蛋饼评价参差,所以就放弃了炸酱糖心蛋干拌面系我食过最难食嘅炸酱干拌面不过中间粒糖心蛋值得赞嘅,真系好食但炸酱得咸味,完全完全唔香,而且好干身,劲难捞,已经叫咗小面,如果系正常份量应该有一半都无炸酱。重点系青瓜带苦。呢个真系极级唔推荐大鸡扒便当果然大家嘅推介是正确的,鸡扒一上枱,大到哗左一声,啱啱炸好即刻上台,仲见到油脂系鸡扒上面弹下弹下如果饭上可以加少许肉燥咁就更完美了鸡扒炸粉唔算厚,而且上面貌似椒盐/胡椒粉劲香,口感啖啖肉旁边伴菜-菜脯粒出奇地都好食我觉得就系差咁少少肉燥,有埋个肉燥就完美便当推介台式甜不辣大爱甜不辣嘅我,虽然佢未去到当地咁好食,但已经可以解瘾正常甜不辣,冇话特别出色亦都冇话特别差如果系同我一样唔钟意炸到劲干身嘅甜不辣呢个就啱,软绵绵劲烟韧冻冲绳黑糖奶茶 (少冰)夜晚去到,冇
刚好有日收工突然想食台湾野,决定再俾多次机会佢
平日晚上7:30左右,唔使等位直入
蚝饼同蛋饼评价参差,所以就放弃了
炸酱糖心蛋干拌面
系我食过最难食嘅炸酱干拌面
不过中间粒糖心蛋值得赞嘅,真系好食
重点系青瓜带苦。呢个真系极级唔推荐
大鸡扒便当
如果饭上可以加少许肉燥咁就更完美了
鸡扒炸粉唔算厚,而且上面貌似椒盐/胡椒粉劲香,口感啖啖肉
旁边伴菜-菜脯粒出奇地都好食
我觉得就系差咁少少肉燥,有埋个肉燥就完美
便当推介
台式甜不辣
大爱甜不辣嘅我,虽然佢未去到当地咁好食,但已经可以解瘾
正常甜不辣,冇话特别出色亦都冇话特别差
如果系同我一样唔钟意炸到劲干身嘅甜不辣
呢个就啱,软绵绵劲烟韧
冻冲绳黑糖奶茶 (少冰)
夜晚去到,冇其他食评家所讲店里提供的冬瓜茶同红茶,只有水
见野饮唔贵就打算直接叫饮品,但真系有少少bad feeling……
点解要括住少冰,图中奶茶完全冇饮过,佢系唔会加返奶茶份量,呢样我都明,某啲餐厅嘅做法的确系咁。
但佢已经唔算系少冰,
如果走冰应该得返半杯多少少
而且落完单嘅时候先同我哋讲,冻饮要每杯再加$3,如果一开始系餐牌上面写清楚就更好了…….
但味道方面系好饮嘅,冲绳黑糖果只香甜味平时饮开少甜嘅我觉得,佢既甜度刚刚好,重点系好香。完全冇死甜味
总括而言我觉得今次正正常常,不过不失。比上次服务劲差嘅体验我已经觉得好好多
突然想食台湾嘢都可以解解口瘾既一家餐厅