2022-08-18 579 浏览
太和个边好多小店,次次行过都被佢个名吸引住,我谂个店主应该好有性格的同埋好叻煮牛,揾埋个好钟意食牛的朋友一齐去试下。餐厅的选择以套餐同小食为主,当眼处就有期间限定,当然要试下牛舌啦。两个套餐都附送前菜及汽水,先食个粟米野菜沙律,酸酸地好开胃。厚切牛舌芯定食($98)牛舌每件都切到细细块,啱哂女士的小咀,有几件中间带粉红色,煮得啱啱好。牛舌芯系牛舌中最滑的部分,少啲食到牛舌硬的部分,非常嫩滑,牛味浓郁,点埋香滑的温泉蛋汁,滑上加滑,牛加蛋汁令成个饭更香浓。炭烧鸡扒拼明太子鸡翼饭($68)两只鸡翼炸到好香脆,中间鸡翼起咗骨酿入明太子鸡肉,明太子的咸香令鸡翼更野味。炭烧鸡扒烧得JUST PERFECT,嫩滑劲肉汁。个饭好特别用咗墨鱼汁,加埋鸡翼原来好夹,口味很新鲜,超值得一试。两个套餐饭的量都几多,女仔食可能有点吃力,但男仔食就一定够,咁嘅价钱真系几抵食。蟹籽京葱玉子烧($38)我地见MENU都几多小食选择,就拣咗呢个玉子烧,卖相好靓,热辣辣真系要衬热食。玉子烧整得好靓,每件都好滑,蛋入面加咗好多葱,表面有劲多蟹籽,同埋沙律酱令玉子烧的味道唔会太单调。

厚切牛舌芯定食($98)

炭烧鸡扒拼明太子鸡翼饭($68)

蟹籽京葱玉子烧($38)

2022-08-12