2023-09-01
今日出开荃湾就顺手约个好耐无见既朋友食lunch,近近地见PLAZA88 地下开左间西餐,叫La Mensa Grill & bar装修又靓靓囝囝就入去试下。 11点几坐低 个场唔算好full,加埋佢d位好宽躺,楼底又够高坐得好舒服。我哋叫左个黑松露芝士薯条餐厅提供左两种调味料俾我哋,一个系冻芝士酱,一个系普通茄汁。好好食,薯条好脆而且份量好多,1 d都唔吝啬,但如果变左做粗身既薯条或者会更好(纯粹个人喜好)另外叫左个蚬肉意粉上枱嘅时候俾佢嘅买相吸引住,忍唔住手机食左先,一盘细细既意粉入面有劲多蚬,好重鲜味。除左好味😋仲要用底食黎形容👍🏻👍🏻👍🏻 最后仲有个大大pizza最后先上,够哂热(唔知会唔会系即叫即整)同大份,我谂4个人食都得。酱汁好特别皮好薄料又系好多够晒脆口,唔会有d似食紧包既感觉。总括而言呢间西餐厅系性价比高又好食,差唔多食晒d野都开始晏,全场爆满。睇嚟呢个新大陆好早已经俾人发现咗,会再帮衬。
我哋叫左个黑松露芝士薯条
另外叫左个蚬肉意粉