2019-05-11 87 浏览
今日约左人系油麻地拎野~搞掂之后就同老公系条街揾食,见到呢间台式料理个logo几得意,门口贴哂menu,觉得都几岩食于是就入去试试~入到黎见到好多台都叫锅食,咁我地就叫左一个锅、一个饭再加d串烧喇~沙茶牛肉锅好多配料满满一锅送上台!有鹌鹑蛋、牛肉、牛丸、炸薯仔、金菇、豆腐等等~本身入面既食材已经熟左,然后系汤底度一路滚一路令食材索d汤底既味~因为食材系熟既关系,等食既时间就少左好多,岩哂心急的我~汤底好香沙茶味,愈滚得耐个汤底愈浓,我地d菜留番最后食~吸尽汤底既精华~超入味!另外仲有d酱料俾大家选择,仲可以落蒜蓉同吃~更加香!盐酥鸡扒卤肉饭盐酥鸡扒系台湾出名既炸物~食台湾野梗要试下佢啦!呢间餐厅整既盐酥鸡扒都几大块,炸到金黄色但唔会令人觉得有油腻感,咬落去好酥脆,鸡肉未至于嫩滑但就一d都唔鞋口,切开一件件容易食~而卤肉亦卤得入味,唔会过咸,配饭食一流!烧物我地叫左烧菇、烧牛舌、串烧鸡肉、串烧羊肉、炸大肠串、串烧金菇烟肉卷~冬菇同牛舌用左蒜蓉一齐烧,一上到台系超级香,所有串烧都落左孜然粉同少少辣粉去烧,所以全部都好够味好香,好快就食完一串又一串~争d唔记得讲盐酥鸡扒卤肉饭系跟餐~而加20

盐酥鸡扒

卤肉饭

烧物
金菇烟肉串

羊肉串,鸡肉串,炸大肠串

烧冬菇

烧牛舌

争d唔记得讲盐酥鸡扒卤肉饭系跟餐~而加20蚊就可以拣26蚊以下既特饮~一场黎到梗系拣d台湾特饮试下~我地叫左蜜桃绿妍~其实就系蜜桃绿茶黎~大大既一杯,两个人饮都够~蜜桃味好重好香甜~配埋绿茶感觉好fresh~又解渴又好味~推介~~~
蜜桃绿妍

盐酥鸡扒