2016-08-01
呢间餐厅系中环、湾仔、旺角、葵芳都有分店,我三次去嘅都系葵芳分店~~♥红酒烩鸡♥用煲上菜可以keep住食物温度,抵赞!鸡肉嫩滑又易撕开,酱汁味度浓郁,附上麦包沾酱食就最适合不过~~♥香草蘑菇意粉♥味道有别于一般食到嘅白汁茄汁,完全不会有饱滞感~ 虽然系素菜意粉,但用料很充足,非常多香草同蘑菇,唔会啖而无味~~♥薄荷茶♥朋友点的,整顿晚餐都闻到很香很香薄荷味,我忽发奇想,第一次约会最应该点就系薄荷茶XD唔怕口腔有食物的余味~~♥Pistachio Latte♥非常好味!!开心果牛奶上放了一片印有LOGO嘅朱古力,旁边附上脆杏仁饼~~ 一开始我特意不调匀,在朱古力半溶的情况下饮左一啖,朱古力同开心果味超浓郁!系非常夹嘅配搭~~ 而且口感滑而黏稠,第一啖我就爱上这杯饮品喇~~呢间餐厅甜品出名过正餐,又点可以唔食埋先走~~♥朱古力青柠♥浓浓朱古力配上青柠夹心,是甜和酸之间的平衡,不会太腻又不失浓郁~~ 不过饼底就无咩特别。。♥青苹果椰子蛋糕♥好友点的,呢个系新品,我睇橱窗,佢嘅销情特别好,应该几好味~~好友就话青苹果味道比较突出,唔会太甜又有清新感~~整体黎讲,食物质素几好,尤其是甜品!但职
♥红酒烩鸡♥ 用煲上菜可以keep住食物温度,抵赞!鸡肉嫩滑又易撕开,酱汁味度浓郁,附上麦包沾酱食就最适合不过~~
♥香草蘑菇意粉♥ 味道有别于一般食到嘅白汁茄汁,完全不会有饱滞感~ 虽然系素菜意粉,但用料很充足,非常多香草同蘑菇,唔会啖而无味~~
♥薄荷茶♥
♥Pistachio Latte♥ 非常好味!!开心果牛奶上放了一片印有LOGO嘅朱古力,旁边附上脆杏仁饼~~ 一开始我特意不调匀,在朱古力半溶的情况下饮左一啖,朱古力同开心果味超浓郁!系非常夹嘅配搭~~ 而且口感滑而黏稠,第一啖我就爱上这杯饮品喇~~
呢间餐厅甜品出名过正餐,又点可以唔食埋先走~~
♥朱古力青柠♥ 浓浓朱古力配上青柠夹心,是甜和酸之间的平衡,不会太腻又不失浓郁~~ 不过饼底就无咩特别。。
♥青苹果椰子蛋糕♥
整体黎讲,食物质素几好,尤其是甜品!但职员服务态度很一般,无笑容,唔知仲以为得罪左佢。。餐厅指示牌唔清晰,第一次去都要摸索下。。另外餐厅布置很奇怪,将收银处设系只够2个人过嘅唯一通道,多人排队俾钱就塞死左。。如果可以改善下会更好~~