2018-12-16 743 浏览
第一次听完介绍即黎! 下午听903咪芝莲,又见位置ok,即book,仲要有个APP有九折😄系港铁坑口站行过去都好方便,亦唔远,十分钟左右啦。 坐下来,当然唔系全部有九折,其实都预咗,无咩所谓啦😁先点咗少少烧物食先⋯⋯一见到呢个,好吸引,至少有两种东西系女友至爱👉🏼黑菘露,帆立贝,再有我钟意嘅豆腐😋 睇吓个卖相几得😃 正!好味呀😋😋👍🏼 个价就唔平,要成68㗎,但俾足料,再加心机,値得一试㗎,相信下次会再叫😁😋跟住店员介绍今天新鲜限量贵妃蚌,好啦,又系女友爱的,试一只先😁😁 鲜甜,配料亦好夹好味呀😋👍🏼 跟住38蚊嘅虾汤到,又系叫一个,我哋都钟意试咗先,唔会一嘢就叫两个,扮精明😁✌🏼但好彩叫一个,因份量唔少兼几浓,所以,对我俩黎讲, share 会好啲,当然,要睇下你又几大食😝 呢个汤呢,物超所值,钟意龙虾汤嘅朋友应该都会钟意的,好味😋👍🏼👍🏼 之后食物陆续到来,韭菜、烧蕃薯、烧鸡翼⋯⋯师父用心烧之余加埋美味嘅调味,真系好味😋👍🏼 尤其是个鸡翼🤤🤤 但阿蕃薯先生就差咗少少,本身唔够靓,唔够香🤨好了,七七八八,叫翻样饱肚嘢先,呢度都好多丼饭,但好可惜我俩都唔食生嘢,少咗好多选择😅 好彩

black  truffle scallop  with  tofu  (金露帆立贝烧)

烧贵妃蚌

虾汤

烧韭菜
日式烧蕃薯
烧鸡翼

好了,七七八八,叫翻样饱肚嘢先,呢度都好多丼饭,但好可惜我俩都唔食生嘢,少咗好多选择😅 好彩,都有个烧明太子鸡扒丼,就呢个,再加一个清酒煮蚬,应该都差不多😁

到喇到喇,清酒煮蚬,新鲜、好味,好耐无食过清酒煮个汤有酒味!饮咗好多,足料👍🏼煮得刚刚好,好味😋👍🏼 但可以再调咸一点就应该 perfect 😃👍🏼
清酒煮蚬

跟住丼饭到埋,卖相好靓,好味道,酱料好味,鸡好嫩滑,成个丼饭好完整,好好味🤤👍🏼
烧明太子鸡朳丼

好满足美味嘅一餐🤤😋👍🏼

一定会再来!但⋯⋯提一提,有烧物食嘅地方,自然就会有一点烧味,想讲,可能店舖唔算大,加上抽气应该亦唔够强劲。走嘅时候,成个身同袋都劲味😝😝 其实我俩都超怕的,但呢度嘅食物系足以令到我哋唔介意再黎😁😁
2018-12-15
虾汤