2019-05-29 429 浏览
喺附近饮完happy hour想食日本嘢,咁岩一上openrice就search到呢间。入到去坐,唔系好大,但反而有一种隐世小店嘅感觉。先嚟个前菜,有沙律同带子边,带子边几入味,但沙律略嫌唔够沙律汁,不过用嚟开胃已经唔错佢本身仲会嚟多个面鼓汤,但无影到。味道几浓,唔似冲粉开出嚟个种。嚟到主菜嘅鳗鱼寿司,讲真几好食。热辣辣嘅鳗鱼食落去好软,配合个饭团嘅size一淡食落去,无得顶。中间夹左两块细嘅青瓜,一软一脆,真心正!加上鳗鱼上面嘅汁浓度适中,所以无论淡口味定重口味都会钟意。最后仲有个迷你乌冬,其实食完个寿司都差唔多够饱。食埋乌冬就锦上添花。个汤底用左猪骨汤,几好,叉烧食落去同出面豚王个d拉面店差唔多。最后有少少樱花虾加d口感,唔错!!!最仲要食完之后又会送一个迷你泡芙解腻,服务态度又好,见你唔够茶又会即刻主动加。最后送多张50现金卷,咁嘅价钱,质素喺中环,超值啦

入到去坐,唔系好大,但反而有一种隐世小店嘅感觉。

2019-05-28