2022-06-04
六角都算系湾仔嘅隐世小店,隐藏喺星街月街😂,一直都听到有啲同事话几好,所以摆咗喺我to-eat list好耐。我叫咗个特上杂锦鱼生饭定食 🍱($178 plus 10%),无话边样特别出色,因为每样鱼生都新鲜软嫩,仲好爽口,唔系梅梅咁。有好多种鱼生🍣,好似三文鱼/带子/甜虾/白身鱼/碎吞拿鱼腩。有一种鱼生喺丼饭系比较少见,应该系鲭鱼,好好味,爽身香甜。不过我觉得个饭🍚有啲太浓味,会抢咗鱼生嘅味道。睇返其他人嘅食评,因为系赤醋饭(?),可能系个人味问题啦。个定食仲包埋茶碗蒸🥚同雪糕🍦,无咩特别。💁🏻♀️侍应语气态度非常‘特别’😂,比中环以前某间出名3碗鱼生饭嘅日式料理店有过之而无不及。但有同事叫佢加咗3次饭,佢都无问题,似乎又唔太差🤔🤔🌟环境唔错,唔会逼。我哋几个人坐咗几耐下吹咗好耐水,都无点明示暗示我哋要快啲交枱。价钱喺湾仔金钟食鱼生嚟讲算系咁。不过要抵受得住侍应特别嘅服务态度先好嚟😂
有一种鱼生喺丼饭系比较少见,应该系鲭鱼,好好味,爽身香甜。
个定食仲包埋茶碗蒸🥚同雪糕🍦,无咩特别。