2025-03-18
今次要介绍呢间餐厅喺太古城中心,地理位置方便到爆,行完街就可以嚟食个靓饭。餐厅环境超靓又有feel,啲灯光柔和到好relax,加埋美式嘅装潢,真系好似完全远离晒城市噪音咁。座位之间仲够晒阔落,好有私隐度,无论情侣约会定朋友聚会都啱晒!另外,啲服务员态度非常好,令人成个feel都好正!🍷我哋今次试咗佢哋嘅两人分享套餐,$648咋,好抵食!头盘有两款拣:New England Clam Chowder Soup(周打蚬肉汤)或者炸洋葱圈。我哋拣咗周打蚬肉汤,啲奶油汤底超浓郁,加埋新鲜蚬肉,真系啖啖都好满足!🥣主菜有三款选择:6oz Hanger Steak(炭烤封门牛柳)、16oz Char-Grilled Pork Chops(炭烤猪扒)或者14oz Ribeye(肉眼扒)。我哋拣咗6oz Hanger Steak,外面烧得香脆,入面又嫩,加埋薯条同粟米,口感超丰富🥩🍟至于甜品,就系自家制布朗尼配朱古力士多啤梨。布朗尼啲朱古力味浓得嚟又绵密,加埋士多啤梨酸酸甜甜,完全平衡晒朱古力嘅甜腻,完美收结成餐饭!🍫🍓总括而言,呢间餐厅无论环境、服务同埋食物质素都非常好,必食推荐!👫