Sky726

2017-09-20 507 浏览
早前听闻旺角sky726 嘅Brunch系水准之作,喺openrice网上订位仲有折!于是book定星期六,瞓到自然醒然后去食个靓Brunch!12点未到嚟到餐厅,已经有几枱情侣食紧嘢,可能因为呢到几有酒吧feel之余个view都唔错啦,仲可以see though 个厨房见到大厨们煮嘢,感觉几好!睇睇餐牌款式非常多,简直花多眼乱!研究咗好耐先拣到食咩,要咗个慢煮羊架同埋烤牛肉三文治,再加一个sky delight 朱古力窝夫!未嚟主菜先有包包同南瓜汤,面包好够热,南瓜汤够味之余唔系好杰身,加埋个沙律几清爽!同埋要一提个沙律,入面嘅蕃茄干味道浓郁,赞!食羊架我唔怕骚,只怕韧,但系呢只慢煮羊羊真系好软身,口感一流!加上一啲骚味都无,推荐畀怕羊骚味嘅朋友仔。烤牛肉三文治原本以为会有啲干身,不过面包脆身得嚟唔难咬,牛肉亦好多汁,同蕃茄、菜汁夹埋一齐好juicy,爽口又好味!食到尾声,当然系饮品同甜品天下啦!其实呢到好多鸡尾酒同mocktail 可以拣,价钱亦算系中价,夜晚倾计饮嘢可以考虑下呢到!我叫咗个godiva delight有少少酒,老婆就叫咗个Silver Screen,系升级版嘅mo

烤牛肉三文治

食到尾声,当然系饮品同甜品天下啦!其实呢到好多鸡尾酒同mocktail 可以拣,价钱亦算系中价,夜晚倾计饮嘢可以考虑下呢到!我叫咗个godiva delight有少少酒,老婆就叫咗个Silver Screen,系升级版嘅mocha ,有咖啡、朱古力同埋好多爆谷,嗜甜者必试!最后食埋个买相劲靓仔嘅sky delight窝夫,饱咗大半日好满足!
Silver Screen
sky delight窝夫