2022-09-27
Happy Friday🎉🎉🎉同男朋友同fds睇完海贼王剧场版,就要决定食咩dinner😮💨行行下,见到北海丼,男朋友突然话想食鱼生丼,我地又冇咩所谓,所以就入左去食。系门口,已经感觉到所设计既环境颜色好舒适,而且好有日本feel🇯🇵带位员工有礼,会介绍餐牌,茶都会系入座先加。其他员工都会留意客人需求,基本上一举手,就会有员工应我地。之后,我地就开始叫野食……迷你海胆三文鱼子丼 酱油鸡汤乌冬套餐虽然佢系迷你,但海胆同三文鱼子嘅份量绝唔少。单单入口即溶嘅海胆,同一咬即爆嘅三文鱼子都能食到你非常满足。乌冬汤面🍜汤底温和清淡,品尝到乌冬最纯粹嘅好味道,加上炸得酥脆嘅炸虾天妇罗🍤,极致嘅配搭,提升呢两种食物嘅美味⬆️。招牌北海丼因为我有选择困难症🙈所以直接拣左个杂锦。最吸引我既系海胆,蟹钳,牡丹虾同鲍鱼。再一次🤣海胆入口即溶。蟹钳同牡丹虾都多肉,绝对真材实料。鲍鱼好淋,易咬,厨师仲将鲍鱼切开左一半,更加易食左,依个细心既服务,绝对值得一赞👍其他鱼生类都唔错,绝对新鲜🤩北海道牛乳焦糖炖蛋北海道牛乳真系冇得输!成个炖蛋好滑🥰炸年糕伴红豆蓉及豆腐雪糕又冻又暖既感觉好特别👍豆腐味好香浓豆腐雪糕伴红豆南
迷你海胆三文鱼子丼 酱油鸡汤乌冬套餐
招牌北海丼
北海道牛乳焦糖炖蛋
北海道牛乳真系冇得输!成个炖蛋好滑🥰
炸年糕伴红豆蓉及豆腐雪糕
又冻又暖既感觉好特别👍豆腐味好香浓
豆腐雪糕伴红豆南瓜小丸子
系一个好饱肚既甜品😂红豆量适中,好似蕃薯味既南瓜蓉😂够特别!小丸子好弹牙🦷再一次,豆腐味好香浓🥰