今日星期日放假,同老公系尖沙咀行街,行完就医肚!突然好想食日本嘢,附近餐厅好多都要等位,系宝勒巷经过,见到粤海酒店楼下有日本餐厅牌,有小小隐闭,但其实只要经酒店行一条短楼梯就到,点知上到去先知,原来酒店大堂,搭䢂上一楼就得,哈哈哈⋯⋯!上到去,餐厅装修几有日本风味,因为平时都中意食开贵价少少既日本餐厅,见呢到既装修都几grand,心谂会唔会好贵。一坐低,打开menu,啲价钱系令我惊讶,点解食呢啲质素既食物,竟然可以完全称唔上贵!太吸引啦!!(因为出面通常一般都会时令/偏贵)先黎一只生豪,超鲜甜!经佢调较话既汁,同一般配柠檬&蚝汁好唔同!*睇住个师傅即开!我地坐bar台都几方便,师傅整完我地即刻有得食!正!不过个样cool cool地,哈哈!薄切鱼,师傅好细心叫我地由淡到浓味咁食牛油果软壳蟹卷,呢个普通,唔特别,无乜惊喜鹅肝蒸蛋(呢个送既^^)不过鹅肝细粒左啲,但个蛋超滑樱花虾寿司,好靓,出面一次都未食过,有惊喜,但味道就淡左啲,老公一般!超大笃海胆!我地最爱!!劲鲜甜!最爱!蟹肉蟹子沙律-青瓜丝系重点。切得超幼细!蟹膏玉子-推介!👍🏼👍🏼和牛- 正正常常,唔太特别,不过摆得几心思最后.

一坐低,打开menu,啲价钱系令我惊讶

先黎一只生豪,超鲜甜!

我地坐bar台都几方便,师傅整完我地即刻有得食!正!
不过个样cool cool地,哈哈!

薄切鱼,师傅好细心叫我地由淡到浓味咁食

牛油果软壳蟹卷,呢个普通,唔特别,无乜惊喜

鹅肝蒸蛋(呢个送既
^^)不过鹅肝细粒左啲,但个蛋超滑

樱花虾寿司,好靓
,出面一次都未食过,有惊喜,但味道就淡左啲,老公一般!

超大笃海胆
!我地最爱!!劲鲜甜!最爱!

蟹肉蟹子沙律-青瓜丝系重点。切得超幼细

蟹膏玉子-推介!👍🏼👍🏼

和牛- 正正常常,唔太特别,不过摆得几心思

最后..有个女人经理问我哋食唔食雪糕,不过我同我老公都劲饱,但见餐厅新开就试吓啦。。。点知......从未见过嘅「原只苹果雪笆」。。。呵呵呵
,见到都好开心,食落好苹果!

食完好满足,所以真系从未写过食评都一定要写下。。皆因我谂呢到系新开,无乜人食,但其实性价比一流讲真!啲嘢食质素真系全部都肯用新鲜嘢,一啲都唔揾笨!

难得尖沙咀咁贵租,都有咁既价钱咁既质素,下次一定会再帮衬!!