餐厅: 南角
资讯:

2023-06-03 294 浏览
红豆生南国,咖啡豆可能就生于南角。九龙城本来系一个怀旧嘅地方,如果要保育,改变用途增加新嘅使用元素其实不坏。黎到南角食早餐,感觉到老板系有用心去装修一间本来喺机械厂既咖啡店。 除咗保留以前嘅招牌又加入左好多怀旧嘅装饰,再加上店内几个位置都有鲜花,坐得舒适又赏心悦目,可以一边饮咖啡一边对古物相思。食品方面,All day Breakfast 好大份而且系小有有羽衣甘篮既沙律菜,个碟仲系用粤东磁厂出品。真系好有心。最紧要系个杯咖啡,一般咖啡店叫左野,食品未到,就已上左饮品,变左饮完先食。呢个咖啡师好贴心,可能因为当时早餐时段唔多人,会系上咗一菜之后先至上杯咖啡。净系服务都应该要加分。舒适嘅环境加良好嘅服务,呢度值得要推介。ps 咁岩当日,有媒体报导,似乎一间开张多时既店舖,喺芸芸嘅咖啡店中,已经确立左自己既定位同埋生存之道。

舒适嘅环境加良好嘅服务,呢度值得要推介。