2023-05-18
𝗣𝗹𝗲𝗮𝘀𝗲 𝗳𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄 𝗺𝘆 𝗼𝗽𝗲𝗻𝗿𝗶𝗰𝗲 𝗮𝗻𝗱 𝗶𝗻𝘀𝘁𝗮𝗴𝗿𝗮𝗺 @𝗺𝗶𝗰𝗵𝗲𝗹𝗹𝗲𝗳𝗼𝗼𝗱𝗳𝗶𝘁Masion Meiji 地点位于湾仔一幢建于1910年代 有二级历史既保育活化项目入面 食美食之余都可以细心欣赏下周边环境最近天气开始热 叫左杯冰冻既Jasmine Drip 饮一入口首先品尝到平时Drip个只咖啡味 跟住阵Jasmine 就系口腔内爆发出黎 两者味道好夹 好好饮 原来系经过48hrs 既成果 真系非常推介Dirty 微热咖啡烘焙香后有冻牛奶既鲜甜 Lunch Menu跟磨菇汤同Salad和牛汉堡蛋包饭吉列猪扒蛋包饭两款蛋包饭酱汁都系一样的 牛肉味几浓 会有d牛肉粒粒 属于比较浓稠嘅sauce 而蛋做到好滑身既感觉 蛋香味十足饭粒分明 椒味比蕃茄味突出 整体比例平衡餐厅仲有日籍大厨主理既居酒居同有榻榻米既cafe area 环境好大超有日式感 装修舒服选择亦多 完全满足到不同客人需求
最近天气开始热 叫左杯冰冻既Jasmine Drip 饮
Dirty