2022-07-20
陈仪兴饭店,总店喺新蒲岗,都已经有50年历史。细细个同家人食过几次,大个咗都仲记得呢间潮州打冷。近排朋友讲起将军澳开咗分店,经过望到入面光猛、环境干净,就约我呢位打冷爱好者嚟食🥰平日晚上7点半左右到,好彩嚟到等几分钟就有位,估唔到就算平日都咁旺爆场😯 见到有咁多人帮衬,相信呢间分店食物保持一贯水准🤓店员热情有礼,一嚟到问我哋饮咩茶,拣咗香片只系我同朋友共2个人,点2壶炖汤+3样𩠌,真系太多,饱到肚都凸出嚟🫃🏻茶树菇杞子圆肉炖乌鸡($68/碗)🧉~够热,色味俱佳,壶内都好足料,餐牌写出功效有健脾、补肾、补血,估唔到原来一壶炖汤对身体有功效,此举值得一赞👍🏻卤水鹅片$148🧆~香浓入味,每片切得厚度适中,易于入口,并唔会咬到牙骰甩😂潮洲蚝饼$85🦪~有3大块,酥脆香口,炸到金黄色,未食都已经流哂口水🤤 里面啲蚝仔好大粒,以往帮衬过其他打冷,啲蚝仔都冇咁大粒,抵食🤩沙嗲牛肉炒芥兰$98🐂🥬~沙嗲汁味道浓郁,牛肉软嫩滑爽,冇一块喺韧,芥兰咬落爽口鲜甜,一啲都冇苦味,出乎意料地好食👍🏻即使咁多年冇帮衬,食物依然美味,回味无穷😋 平日夜晚都爆场系有原因💯 防疫意识很好,每枱餐桌都有樽酒精搓手啫喱比
店员热情有礼,一嚟到问我哋饮咩茶,拣咗香片
即使咁多年冇帮衬,食物依然美味,回味无穷😋 平日夜晚都爆场系有原因💯 防疫意识很好,每枱餐桌都有樽酒精搓手啫喱比食客消毒双手,而且餐桌之间都有隔板隔住,确保食客能够安心地进食🍽