2022-12-15
上个月细妹生日,同细妹带埋老妈子去历山酒店食自助晚餐。间餐厅维多利亚宫廷式布置好吸引,所以点都要去打下卡,加上网购价都几吸引,全包每位都只系$5xx。So, let's go!间餐厅维多利亚宫廷式布置,加上高楼底,感觉好舒服,所有工作人员非常友善同helpful,好主动提醒客人细节嘢,服务的确👍, 绝对五星级酒店水准。自助餐食物枱围著墙边摆放,所以攞食物比较舒服。海鲜同salad bar主要有生蚝、长脚蟹脚、小龙虾、翡翠螺、甜虾之类,供应好充足,质素合格惊喜欠奉。生蚝比较细只但系尚算鲜甜😋。日式刺身都系基本嘢,质素普通。几个热荤就乏善足陈。有个粉面档,要留返胃纳,当然放弃啦😅。烧牛柳水准正常,反而烧猪腩有啲惊喜😍,老妈子都食咗几片😂甜品选择唔算太多,水准一般,亦都冇乜特别吸引。Haagen dazs雪糕款式味道好多选择,我系咁意食咗3杯😎食物味道普通,冇乜大惊喜,胜在环境好,枱与枱距离比较远,座位感觉相当阔落,员工服务质素高,五百几蚊一位自助晚餐,老妈子都话佢都冇乜投诉。🍽 餐厅: 历山餐厅🏠 地址: 北角城市花园道32号大堂楼层#foodiehk #hkfoodie #foodie
烧牛柳水准正常,反而烧猪腩有啲惊喜😍,老妈子都食咗几片😂
🍽 餐厅: 历山餐厅
🏠 地址: 北角城市花园道32号大堂楼层
#foodiehk #hkfoodie #foodie #香港美食 #foodporn #foodphotography #foodblogger #hkfoodpic #hkfoodinstagram #foodlover #foodstagram #美食分享 #食好西 #美食写真 #hkig #hongkong