2022-01-03
📌大吃大喝📍油麻地窝打老道9-11号荣德大厦西翼地下A2-A3号舖☎️95598588🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹呢日要去油麻地买啲嘢。买完都六点喇。食咗tea 唔系好肚饿,唔食又谂一阵八九点一定揾嘢食,就search 下有咩light d 嘅外卖买番屋企迟啲食啦。有缘地揾到呢间外卖小店。小店位置喺油麻地B2出口步行两秒就到,无讲错,真系2秒😂。小店供应饭,蛋饼,小食,三文治同自家制饮品。Order 咗行去隔离取餐处等大约7-10分钟左右。拎上手feel 下股热力就知啲食物即叫即制。💫士林台式香酥蛋饼(三款$37)呢个蛋饼容许我极度推介❤️❤️❤️❤️❤️!有7种配料自由选择,拣两款$32、三款$37、四款$42。我拣咗拉丝芝士、肉松、粟米。外卖番屋企食,个皮都仲系好脆好酥,蛋味亦好浓郁,面头唧咗沙律酱😈,入面嘅馅料份量极多,芝士溶落咸嘅肉松同甜嘅粟米度,味道咸甜交错得黎又两边平衡到,唔会话有一边抢咗啲味。咬落去芝士仲真系有拉丝添!真系Prefect 💯! 💫脆炸鲜虾角($12) 用春卷皮包住虾仁,见到粒粒分明。鲜虾角炸得金黄香脆,虾仁质感爽口弹牙,味道不错。💫香葱芝士咸牛肉滑蛋三文治($32)呢间
📌大吃大喝
📍油麻地窝打老道9-11号荣德大厦西翼地下A2-A3号舖
☎️95598588
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
💫士林台式香酥蛋饼(三款$37)
💫脆炸鲜虾角($12)
💫香葱芝士咸牛肉滑蛋三文治($32)
呢间店嘅三文治🥪简直系颠覆咗我对三文治🥪嘅认知!三文治系厚切同埋好多馅!分量十足!我擘大口咬都真系有啲勉强!😂😂 白方包非常软熟,芝士系溶岩性咁爆出嚟,炒蛋好香好滑,夹住咸味刚刚好嘅咸牛肉,热辣辣,味道非常可口。👍🏻👍🏻👍🏻
另外嗌咗个💫劲香葱芝士滑蛋三文治($30)俾食素嘅屋企人。佢都话好味😋!
注:如果外卖而唔系即食嘅话,一定一定要转烘底,因为面包夹住蛋汁会令到个包身湿咗!
除咗转烘底,仲可以拣转麦包添。啱晒注重健康饮食嘅朋友。
本来以为食三文治🥪会light d,不过食完真系有大吃大喝嘅感觉,呢个价钱有咁饱嘅满足感😋,真系好抵食!
另外本身想食芋泥肉松三文治,不过当日芋泥已经售罄。问番原来芋泥系🔥Hot Item 🔥,过咗中午好大机会卖晒㗎啦,所以我下次一定要早啲去先得!
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹