2019-08-04
紫荆阁系一间怀旧粤菜,好多菜式我都未食过,都好少酒楼有提供啦叫化鸡(要预订)由上菜到揭开块荷叶,啲香味四溢,连隔离枱既食客都大赞👍🏻鸡肉焗得好淋,但系保持咬口。有肉汁有肉味又唔干身,连其他配菜云耳冬菇都好入味。冬瓜盅超级足料,好清甜不油腻,一个冬瓜盅足足分到18碗呀😱😱😱每人有3碗呀窝贴明虾夹(例牌6只) 其实系虾多士,系我全晚最爱既菜式,好好好好食呀,炸得好干身,非常脆口,唔会搞到成手油👍🏻👍🏻👍🏻虾大只又新鲜,虾同多士之间有层酱,但系食唔出系咩😂😂蟹肉蛋白炒鱼肚又系一个出色嘅菜式,唔系平时上海菜食嘅一pat pat蛋白,烟烟银银既口感,送饭食系一流菠萝咕噜肉(本人已戒猪,不能品尝) 色泽炒得好靓,听到隔离𠮶个食卡卡声,应该系炸得好脆口虽然一早已订全晚菜式,餐厅都唔会一早出晒所有菜(除左叫化鸡) 确保每个菜可以慢慢品尝可惜辣椒油就真系得油😂无任何既辣椒楼面侍应服务都好了得,主动帮手影相 切饼 笑容满面
叫化鸡(要预订)
冬瓜盅
窝贴明虾夹(例牌6只)
蟹肉蛋白炒鱼肚
菠萝咕噜肉
可惜辣椒油就真系得油😂无任何既辣椒
楼面侍应服务都好了得,主动帮手影相 切饼 笑容满面