今日突然想食泰国嘢,于是来到呢间。 落单时见全场唯一一个女侍应在帮另一张枱落单,不停听到 “海南鸡饭未得,呢个要等半个钟,呢个都要等。。。。” 喂,我心想 “你唔系呀,咁多嘢未得你开铺??” 好啦,到我落单,我前面听到系饭类未得,咁我就order 冬阴功鸡肉河粉 (@11:36am)。我好记得,落单时她冇话要等,或有咩问题。 我等等下,喂,隔离枱话要半个钟的已经上菜(11:50am),于是我问个女侍应 ,她居然答我 “汤粉类要等架,冇咁快得”。我火🔥都来,你又唔讲,你起码都帮我同厨房跟下啦,冇。。。 继续等。。。 人地食完啦,埋单走喇。。。 我碗粉呢,已经(12:05),几乎半个钟啦。。。 我揾水吧靓仔帮我跟,佢马上帮我问厨房,3分钟后上菜 12:08。其实我已经成肚🔥,真系要好好提升下服务态度及上菜速度。另外,题外话,因疫情(第四波),限聚令每枱2人,但我见餐厅仍允许3人一枱 (有相为证)