2014-02-06
自从自由行进驻沙田以黎,价钱同食物质素越黎越成反比,价钱只识不断咁加,但食物质素就越黎越求其!以前$100有找食个扒餐既日子当然一去不复返,但点都冇谂过可以求其成咁!是日系装修后第一次帮衬,老实讲的确比以前光猛、空间感大左。但同时枱与枱之间亦都相对密左,呢方面喺寸金尺土既香港我绝对明白亦都理解。餐饱︰面饱可以话系呢度既「镇店之宝」。同以前好generous咁俾一细篮面饱相比,现在只可以喺六款面饱里面选择一款。无可否认,喺通胀既情况下作出咁既安排确系情有可原。最特别既系佢「整色整水」,可以有六种唔同既sauce可以选择,包括最大路既牛油或者其他好似Olive Oil同埋Tomato Sauce,以几廿蚊个餐黎讲有咁既安排都算系比较少见。虽然quantity系少左,但quality方面依然维持到昔日A-1既水平,依然系软淋淋咁松软,有入口即溶既感觉咁。唔知点解就算喺对面面包舖买返屋企自己整都做唔到果种感觉,绝对系必试之选!餐汤方面既杂菜汤相对比较失色,毫无特别地方可言。D料少到乜咁只系得几片细细既蔬菜。虽然系咁,但都勉强饮到少少基本杂菜汤应有既味道,唔似坊间一般将货就价「from conc