今日第一次带囝囝到甜品店食甜品,我地拣左去呢间位于尖沙咀香槟大厦的Almond Dessert 杏 甜品店,因为杏甜品的甜品是用每日现磨的杏仁制作,而且餐厅采用果糖来制作甜品,小朋友都好啱食。👍🏻我地下午16:00左右到餐厅,但平日呢个非繁忙时间客人都唔少,我拣左一款杏甜品新推出的冻杏仁茶吸吸,老婆就点左杏仁茶炖蛋白,另外我地拣左椰皇炖双皮奶俾囝囝食。😁意大利黑松露芝麻杏仁茶吸吸 $68天气又热又湿,最适合叹返杯冰冻饮品,呢款冻黑松露芝麻杏仁茶坚果味突出,唔太甜之余仲食到粒粒黑松露,饮完透心凉快。😙椰皇桃胶炖双皮奶 $67囝囝食呢款椰皇桃胶炖双皮奶唔会太甜,双皮奶超香滑而且份量多,加上养颜的桃胶同椰皇肉,小朋友同妈妈都好啱食。😁杏仁茶炖蛋白 $55老婆点的杏仁茶炖蛋白杏味香浓,入口温润甘美,配上滑捋捋炖蛋白,既养颜又香味。👍🏻而家同小朋友去到餐厅一齐食甜品打卡,仲可以获得一只可爱猫猫匙羹,囝囝食完碗美味甜品后仲有靓靓猫猫匙羹攞走,超级开心。🥰
今日第一次带囝囝到甜品店食甜品,我地拣左去呢间位于尖沙咀香槟大厦的Almond Dessert 杏 甜品店,因为杏甜品甜品是用每日现磨的杏仁制作,而且餐厅采用果糖来制作甜品,小朋友都好啱食。👍🏻

意大利黑松露芝麻杏仁茶吸吸 $68

椰皇桃胶炖双皮奶 $67

杏仁茶炖蛋白 $55

杏仁茶炖蛋白

猫猫匙羹攞走,超级开心。🥰

2022-07-19