2020-10-10
真心推介!美心中菜我唔会专登食,但呢间真系超有惊喜。呢度嘅相系两次夹埋嘅。片皮鸭半只我觉得唔错,块皮系透明么么皮,唔系平时食开𠮶只厚身皮。鸭片嘅厚薄得宜。餐厅当时做紧推广,价钱半价,百几蚊半只真系好平,几乎张张枱都叫片皮鸭。桂花糕冻伴鸭件呢个超有惊喜!由上至下:鸭皮>青瓜>桂花糕>薯片超有层次感,桂花糕同青瓜可以去左鸭片油腻感。不过4件88蚊贵,但又值得呢个价钱,呢个我极之推介!我觉得值得食过片皮鸭。韭菜饼我唔记得叫咩名,因为我揾唔返。普通嘅韭菜馅饼,冇乜大特别。松子虾球沙律呢个必吃呀!晚市我食过两次,两次都叫左呢个!虾球两节食指咁大只,一共5只,虾系弹牙唔系𠮶啲雪左几廿年嘅雪虾。𠮶啲一条一条系青苹果丝。整个沙律黎讲好清新,我觉得做前菜都唔错。后面两道菜:田园虫草花炒翡翠苗同个豆腐,我唔记得个豆腐菜名喇,都系大路野,不过都做得有心机。总括黎讲呢间系高质中菜厅。每次过黎都要等位,一等就系一个钟,所以要去食嘅真系要早啲去排队呀~
片皮鸭半只
桂花糕冻伴鸭件
呢个超有惊喜!
由上至下:鸭皮>青瓜>桂花糕>薯片
韭菜饼
我唔记得叫咩名,因为我揾唔返。
普通嘅韭菜馅饼,冇乜大特别。
松子虾球沙律