2022-11-03
鮨上一唔知要出几多回,食极都未post哂想推介嘅食物🙈饮食记录:原条秋刀鱼3食11月了,你食咗秋刀鱼未呀? 师傅分别以寿司、刺身及脆炸方式处理整条秋刀鱼🐟普遍秋刀鱼嘅刺身/寿司处理都会碗搭姜葱,僻除鱼腥味,但哩度就无用姜蓉,最多只只肉身面积较大嘅寿司上放上少量青葱及洒上七味芝麻,但鱼身完全无腥味😋肉质亦好嫩滑👍🏻非常新鲜👍🏻美中不足嘅系秋刀鱼有啲细条😅鱼头及鱼尾部分脆炸送上,成条鱼都食得无浪费👍🏻墨西哥海胆寿司第一次听讲有墨西哥海胆,仲要来货唔密,店主非常热情推介话会食过返寻味👀真真真真真系无花假!海胆非常鲜甜,质感非常滑溜,价格亲民,比喺哩度嘅北海道海胆/ 加拿大海胆好味好多好多🤤🤤🤤🤤如果下次你嚟到咁啱有北海道海胆,记得嗌呀!(利申:嚟咗咁多次都系第一次食到墨西哥海胆🫣)加拿大海胆寿司有比较有伤害😅相对无咁清甜及质地无咁滑~网烧鸡泡鱼干软壳蟹手卷日本南爪天妇罗后记:之前都分享过店主好nice,好钟意同食客增加交流,所以每个月嚟食饭都有探朋友嘅感觉。店主有时亦会即兴烹调特色小食。最近店主好钟意加七味芝麻。keep住嚟嗌同一味𩠌都keep住留意到有变化,系作为常客嘅享受🥢
饮食记录:
原条秋刀鱼3食
11月了,你食咗秋刀鱼未呀?
鱼头及鱼尾部分脆炸送上,成条鱼都食得无浪费👍🏻
墨西哥海胆寿司
加拿大海胆寿司
有比较有伤害😅相对无咁清甜及质地无咁滑~
网烧鸡泡鱼干
软壳蟹手卷