2023-05-17
每次想食泰国菜都会黎泰禾美🫢琴晚再次黎食宵夜,嗌左啲未试过嘅菜式😆🤌🏻泰式酸辣凤爪 $58 🌕🌕🌕🌗🌑辣度:🌶️🌶️🌶️🌶️食完第一啖,即刻辣到上脑,要即刻饮返啖冻嘢解辣😂虽然辣到顶唔顺,但又几过瘾,食下食下就食晒成碟🤣凤爪肉都好爽👍🏼如果可以冇咁辣就好啦~🍜泰式酸辣汤河 $38 (+$10猪颈肉) 🌕🌕🌕🌑🌑辣度:🌶️食完个凤爪之后,好惊呢个河粉都会好辣,点知佢同凤爪完全系两个level🤣呢个一啲都唔辣,个酸辣汤都好开胃,河粉质感正常。猪颈肉唔系烧嘅,但都几淋,味道唔错👍🏼整体未到好出色,唔系必食,不过胜在价钱抵。🥩泰式柠檬烧生牛肉 $118 🌕🌕🌕🌕🌗成餐最满意最好食嘅𩠌😍😋牛肉好淋好有牛味,但如果斋食旧牛系冇柠檬味的,要点埋佢比嘅泰式柠檬酱汁先有柠檬🍋味。个汁既带柠香,酸酸甜甜,亦都唔会抢左牛本身嘅味,为道菜画龙点睛😆但牛肉有少少生,仲有啲血水,如果惊食生牛肉嘅可能未必适合🤔🧋泰式奶茶 $25 🌕🌕🌕🌗🌑有被惊艳到,个人觉得好饮过喺泰国旅行饮过嘅咁多杯泰奶🤣唔会太甜之余仲有茶味,一倒我对泰奶嘅坏印象xdd如果大家黎九龙城食泰国菜,推荐大家黎食泰禾美👍🏼
🤌🏻泰式酸辣凤爪 $58 🌕🌕🌕🌗🌑
辣度:🌶️🌶️🌶️🌶️
🍜泰式酸辣汤河 $38 (+$10猪颈肉) 🌕🌕🌕🌑🌑
辣度:🌶️
🥩泰式柠檬烧生牛肉 $118 🌕🌕🌕🌕🌗
🧋泰式奶茶 $25 🌕🌕🌕🌗🌑
如果大家黎九龙城食泰国菜,推荐大家黎食泰禾美👍🏼