2024-06-15
每况愈下的酒楼今年父亲节约咗喺呢度庆祝, 订咗头轮6:00, 前一日已经打电话提醒叫我准时到。 今个父亲节,外面比较冷清,人不太多, 呢间酒楼也如是。 我们一行准时到达酒楼, 由于是父亲节, 酒楼已经将其他餐牌全部收起来, 主力推父亲节套餐, 我问咗一位侍应有冇其他散叫,佢话吾知,再问多一个侍应,佢先至喺个衫袋里面拎咗张menu出来。 然后叫咗几个𩠌和留左寿包后上庆祝, 老实说的是佢哋嘅水准真系退步咗,质素冇以前咁好,好钟意Sell贵价海鲜。 讲咗寿包后上, 离谱的是我哋枱面啲𩠌未食完佢哋已经嗱嗱声将啲寿包拎上嚟,真系离晒谱。 仲有寿包食咗一半, 另外又有一位支客走过来又话要同我哋买咗单先! OMG 佢哋啲楼面同时合作无间, 嗱嗱临将我哋啲碗碟筷子全部收晒, 想我哋快啲走咁样! 咁嘅服务态度真系好扫兴😔, 防止食物质素又唔系高,真系冇下次啦! 唔怪得香港饮食业咁差,唔系冇原因嘅!
唔怪得香港饮食业咁差,唔系冇原因嘅!