2010-09-04 89 浏览
还记得第一次来,是新开无耐。店子实在偏僻,要不是同一条街有间新记芝士面,我都无留意开左间茶记。最惨系条街成日有大货车停系度,仲要停正系佢门口,变相有无形单挡,都咪话唔显眼。茶记好细,位子不多,入得去就预左成日俾人顶背脊,又要预左成日要起身让路俾人出黎,今次我终于试到坐系近门口个死角位,真系寸步难行,仲要热到晕。点解仲要黎食?因为揾位易啰。是日午餐近乎天天一样,永远都是香茅猪扒饭或煎鸡扒饭,不如改名做特餐或常餐吧。今天依旧叫了煎鸡扒饭配洋葱汁。点解标题系「每况愈下」?因为以前仲有个不错的例汤可供选择,现在都没有了。以前的鸡扒煎得香口,现在好似旧式快餐店咁整定晒。以前汁尚数ok,现在杰得黎又唔好味。最后成碟饭我食剩好多下。餐饮热菜蜜,正常不过不失,但我还是喜欢以前那个例汤。要竞争先要有进步,人流不多的情况下都搅成咁,好难令人感受到诚意呢。
还记得第一次来,是新开无耐。

是日午餐近乎天天一样,永远都是香茅猪扒饭煎鸡扒饭,不如改名做特餐或常餐吧。今天依旧叫了煎鸡扒饭配洋葱汁

餐饮热菜蜜,正常不过不失,但我还是喜欢以前那个例汤。

煎鸡扒饭配洋葱汁,热菜蜜
2010-09-01