2023-11-16 585 浏览
距离坚尼地城站B出口只需3分钟既路程,就可以到达呢一间门口咁精致既西式餐厅,门面以米白色为主,比人一种好舒服既感觉👍🏻入面环境整体偏细,只有5张枱,不过枱与枱之间既距离都好宽敞,所以都坐得好舒适,一啲都唔觉得逼👍🏻餐厅主要都系以木色、白色为主要,本人超钟意呢一种装修,简简单单就好,唔会太眼花缭乱👍🏻我地到餐厅既时候只系6点半左右,所以暂时一个人都冇,不过当时间一过左7点钟就开始陆续多人!好快就满座!好彩我地早左少少到🤣🤣睇下餐牌先,选择唔系真系话好多,主食只有7款,不过最特别既系主食+$150就可以有齐晒头盘、餐汤、配菜同甜品,都几抵下,大家都可以试下咁样叫🥳凯撒沙律,一上菜已经觉得好特别🤩同系其他餐厅食开既凯撒沙律完全唔同!生菜一啖食落去系满满新鲜蔬菜既鲜甜味,且口感爽脆又多汁,配埋温泉蛋同巴马臣芝士令口感更加丰富,超开胃😋同埋炸椰菜苗有惊喜🤩味道好特别,超入味!虽然系炸但一啲都唔觉油腻仲觉得突显左椰菜苗既鲜甜味!好完美既组合💯蟹粉卡邦尼乌冬,蛋黄,西式餐厅一定会有既卡邦尼,但配乌冬都系第一次见,所以就叫左黎试下🤣意外地都几夹,乌冬食落去柔软又有弹性,好有咬口,而且每一条都好入味,浓
PSD凯撒沙律
蟹粉卡邦尼乌冬,蛋黄
蟹粉卡邦尼乌冬,蛋黄,西式餐厅一定会有既卡邦尼,但配乌冬都系第一次见,所以就叫左黎试下🤣意外地都几夹,乌冬食落去柔软又有弹性,好有咬口,而且每一条都好入味,浓浓既蟹粉味同蛋黄味都充满左成个口腔,真系令人食极都停唔到口🤤依家食完仲觉得夹过意粉🤣
慢煮蜜饯美国牛肋骨(2人用)
长西兰花
慢煮蜜饯美国牛肋骨(2人用)长西兰花,牛肋骨我觉得真系必叫,首先可以好轻易咁切到(好重要),食落去肉质超~软熟超~鲜嫩又多汁!每一啖都充满左牛肉浓郁既味道!配埋酱汁令味道更加丰富,真系令人回味无穷😭旁边既系长西兰花,真系好长🤣佢既茎部爽脆之余且嚼劲十足,而且食落去比普通西兰花更鲜甜美味🤤💯
PDS豆腐提拉米苏
PDS豆腐提拉米苏,大家冇睇错,呢个真系豆腐提拉米苏黎!一上菜既时候我都吓亲,完全颠覆左我既想像🤣好特别🤣睇落去好似奶油咁,不过食落去就口感柔滑细腻,带有豆腐既甜味同淡淡咖啡既香气,配埋旁边既鸡蛋仔令每一啖都充满左层次感,真系好特别好神奇既感觉🤣
Galvanina Bio fru .IT. Blood orange & Lemon,即是果汁气泡饮品,但唔系一般既气泡水!佢系用超高品质既水果既果汁同果肉,配搭埋罗马之源既天然气泡水,出到黎就系风味独特既有机饮料🤩一开盖闻落去已经觉得香气浓郁,再试饮一口果味浓郁,而且口感清爽,不会过于刺激好易入口👍🏻

成个用餐体验都好好,又坐得舒适服务又好价钱又合理,对得住食物质素👍🏻而且每一样食物都好有惊喜好特别🤣真系会想试晒成个餐牌佢!真系强烈推荐大家经过附近都要去试下🔥
2023-11-15
用餐时段
PSD凯撒沙律
蟹粉卡邦尼乌冬,蛋黄
慢煮蜜饯美国牛肋骨(2人用)
长西兰花
PDS豆腐提拉米苏