2022-01-08
北角新开张嘅居酒屋——三代目🏮之前大排长龙就系因为佢嘅清酒放题🍶$188就任饮,佢哋嘅食物质素亦相当出色🌟烧喜之次($108)厨师好有技巧咁将一条鱼打开咗嚟烧,鱼皮𠮶边就好脆,而入边啲鱼肉非常嫩!点左旁边类似柚子豉油嘅酱,非常开胃😍😵大推大推!紫苏烧豚梅肉拉面🍜($98)见到佢地话自家制猪骨汤熬制咗10个钟㗎!第一啖汤已经觉得好惊艳,汤头好浓之余我好钟意佢呢度嘅紫苏叶碎令到佢个香味升华咗😍三盛烧肉井($108) 包括烟熏鸡、五花肉、牛舌。全部都煎得刚好,色泽劲靓,所有肉都好嫩滑🥳其中又系好钟意用嚟捞饭嘅汁!有七味粉嘅香同埋甜味~海之天妇罗🍤($118)除咗有天妇罗,比较特别嘅就系黑松露带子🤤一咬落去啲黑松露味飞晒出嚟😙紫苏叶亦都炸到薯片咁脆,亦好香口~白桃梳打🍑($38)职员我好细心咁帮你打开咗到埋落个冰杯度,仲要留返个杯俾我哋打卡! 果然个味道真系好好饮令我想影低呢只牌子自己买😍唔似一啲好假嘅白桃但有微微嘅梳打,唔会令人觉得好有气泡感🤤苹果焙茶($38)好少喺其他餐厅见过呢一个配搭,焙茶味会比较重,亦有微微嘅苹果甜味🍎🍵
烧喜之次($108)
紫苏烧豚梅肉拉面🍜($98)
见到佢地话自家制猪骨汤熬制咗10个钟㗎!
三盛烧肉井($108)
海之天妇罗🍤($118)
白桃梳打🍑($38)
苹果焙茶($38)