2021-03-23
绝对是世上最好食嘅任食火锅 - 一锅堂❶ 介绍一下【一锅堂】的16款特色汤底!大大话话我都试过晒佢16款汤底,要我选择「最好食」其实有啲难,但我「最钟意」嘅必定系:❤️#潮汕大地鱼汤 ❤️沙参肉竹鲨鱼骨汤 ❤️马来喇沙汤底!一锅潮汕汤 🐟 :用香港生晒大地鱼炮制,加埋用60斤猪骨熬制的特浓猪骨汤底,鲜甜滋味!💫沙参肉竹鲨鱼骨汤 🐟: 滋润汤水用嚟打边炉真系第二个玩法,劲甜劲香!未食之前我已经会先饮一碗汤👍🏻马来喇沙汤底 🇲🇾:出面好多喇沙汤底一来唔够味二来唔够椰,但因为用嚟打边炉,所以系特浓特浓特浓!正!🇲🇾🌟🌟🌟 重点,汤底是用猪骨汤煲成,绝对不是坊间用粉冲的水。只是这一点已经值回票价。😋❷ 【一锅堂】食材新鲜不在话下,已经选择多元化。手打潮汕爽弹牛丸:信我!必食!👑 好食到我自己一个可以食一份!麻辣捞鸡柳:呢个真心比10个赞!食完会好挂住嘅Level手串生猛海虾:我深入厨房见证住啲哈哈虾系弹弹跳住,绝对新鲜!而且每日新鲜手串,方便你三个步骤用竹签不沾手剥虾壳!🥢手打墨鱼丸:用真墨鱼打成胶🐙,食落弹落过乒乓波🏓!手打孜然鸡丸:充满鸡肉精华又多汁🐔,Juicy到爆💦!手打潮汕猪肉丸:全猪肉打
❷ 【一锅堂】食材新鲜不在话下,已经选择多元化。
麻辣捞鸡柳:呢个真心比10个赞!食完会好挂住嘅Level
手打墨鱼丸:用真墨鱼打成胶🐙,食落弹落过乒乓波🏓!
手打孜然鸡丸:充满鸡肉精华又多汁🐔,Juicy到爆💦!
手打潮汕猪肉丸:全猪肉打造🐷,更加爽口弹牙😆!
八吋长蟹棒:打卡必备📸
多到不能尽录⋯⋯⋯⋯全部都系真心推介!
❸ ABC餐牛猪羊款多选择 🍴
我自己最常食嘅系B餐💛,但肉类已经有好多选择,同埋绝对精神、靓仔!【一锅堂】推推推!