2008-05-16
之前去过葵涌分店食过, d食物都几新鲜. 佢地d手切肥牛, 蟹子墨鱼滑, 鱼刺身.. 等等都几ok. 所以同d朋友出开旺角聚会, 就试下太子呢间.因为之前o系葵涌叫左2个特色汤底都觉得麻麻, 唔记得个名, 1个系个侍应o系我地面前先落油加葱等炒庆个镬, 再加d酒&成只蟹落去炒, 再加汤, 都几得意. 另1个系类似醉鸡锅咁有d酒o既汤底. 不过2个要唻打边炉觉得个味怪怪地. 所以今次唻太子, 我地叫返普通汤底.呢度d食物食落无葵涌个边个d咁赞. 唔知系新鲜问题定点, 总之无咩惊喜. 我地叫左d蚌呀, 雪花肥牛, 牛肉粒等.. 无咩特别啰. 同出面其他打边炉差唔多. 之前去葵涌我地反而觉得可以encore㖞, 不过可能叫得多特别少少o既料, 所以价钱以打边炉唻讲, 其实都有少少偏贵.呢度唯一好d就系环境好d, 我地个晚多人开大枱坐房, 不过叫野食同追单简直系煎熬, 坐门口附近个朋友仔, 不停要行出去叫侍应. 最惨d侍应又好唔主动, 唔会间唔中入唻睇下我地有无需要, 环境好d都咁话啦.