2017-09-10 182 浏览
一早食完晚餐, 走去厚福街揾甜品食~厚福街周围都系食肆, 好多选择, 路过见到呢间韩国甜品店餐牌几吸引8点几都坐满人, 幸运是等了10分钟就有位, 见到佢写明限时45分钟雪奶即系雪花冰士多啤梨有D酸, 上面原来是cream而不是雪糕- -有练奶可以加, 不过就系甜甜地, 我麻麻窝夫松软几好食, 不过唔多觉得是tiramisu味, 反而似是朱古力味, 可能是因为有朱古力酱, 有一粒仔朱古力蛋糕物体蓝莓红莓味雪奶明显比练奶味好食, 仲要系有雪糕, 正正常常平时食的雪花冰因为我后来见店内有张纸仔写5人最少要点250的食物(入座时职员完全无提过) 所以之后叫了一个棉花糖多士(废事埋单突然比人收多钱)(棉花糖多士个样同张相唔同(忘记影样)食落有D硬, 窝夫好食好多)但佢地好耐都未送过来, 我们都只可以等, 整段时间职员走来问食完未又急收碟了5,6次, 我知你们外边有客等, 但我们一来没有坐多过45分钟, 二来系你们上甜品慢.....成餐感觉好压迫....好似阻住人地咁, 劲辛苦!!!! 我唔会再来食啰!
草莓雪奶

雪奶即系雪花冰
tiramisu 窝夫

蓝红宝石鲜杂莓雪奶
2017-09-08
$60 (宵夜)
tiramisu 窝夫