2017-10-14 935 浏览
今晚想食返个平民价嘅 steak,之前食过呢间唔错,而家仲多咗个二人餐添!计返同其他套餐价钱差不多,但系多咗好多前菜同甜品。第一道前菜:Seafood platter & 鹅肝多士Seafood platter 望到都即刻加分,最吸引到我哋嘅当然系果只成个手掌咁大嘅生蚝啦!相反,鹅肝多士煎得香喷喷,但食落唔系好够热。第二道前菜:响螺薯蓉 & 豆腐沙律点都估唔到响螺得一粒,旁边嘅沙律都变成主菜了。豆腐沙律更是夸张,我本以为系日式豆腐沙律,点知嚟到系佳宝嘅豆腐。。。无话可说。。。主菜:牛扒薯菜 & 黑毛猪鞍扒 risotto 牛扒叫咗5成熟,好明显系煮煮过笼了。猪扒反而比较正常,但我嫌个 risotto 太干身。甜品:朱古力心太软 & creme brulee(仲每人多送一球雪糕)我谂甜品系第一道前菜以外最好味架喇,味道 OK 而且心太软就得唔错。另外附送嘅雪糕球系我至爱嘅 Oreo 味道呢!

第一道前菜:Seafood platter & 鹅肝多士

第二道前菜:响螺薯蓉 & 豆腐沙律