2018-01-29 3615 浏览
大概系两年前左右,其实我已经嚟过呢间餐厅食嘢,当时对呢间餐厅已经有相当唔错嘅印象,所以今次到来会对餐厅有一定期望。餐厅环境都算系好阔落,整洁同埋光猛,令人坐得好舒服。而且装修的而且确系充满左韩国餐厅嘅风味我哋两个人点左一个 : 海军八爪鱼扇贝锅$199,一份大葱蜜糖炸鸡$42,一份美国顶级牛小排$148。海军八爪鱼鲜贝锅份量相当唔惹少,最特别嘅系店员会将大大只生动嘅八爪鱼直接喺我哋面前剪落个锅度,未食已经加晒分无论系心灵上视觉上,已经会觉得呢个锅系好新鲜。煮熟晒所有食材之后我自己就会觉得蚝,蚬,扇贝,同埋乌冬味美。大葱蜜糖炸鸡我自己就本身好钟意食葱蒜呢一类重口味嘅配料,所以系餐牌见到呢个大葱蜜糖炸鸡嘅时候已经心心眼😍炸鸡的确系做到好松化,而且入口唔会觉得好油腻,炸得几干爽,鸡肉又够滑。只系略嫌大葱嘅份量唔够多,满足唔到我呢个钟意食葱嘅人。美国顶级小牛排呢份小牛牌嘅质素超出我嘅期望,的而且确系鲜美,而且每一片都好薄透,加上有四种酱料比我地点,变相可以食多几种唔同口味嘅靓牛肉我哋两个人埋单大概系$400左右,对于我哋呢啲尚算系年轻嘅人嚟讲系可以负担得起,同时我都好欣赏餐厅佢系有优惠价提供比

海军八爪鱼鲜贝锅

美国顶级小牛排

我哋两个人埋单大概系$400左右,对于我哋呢啲尚算系年轻嘅人嚟讲系可以负担得起,同时我都好欣赏餐厅佢系有优惠价提供比学生嘅。

喺呢一刻我谂到,唔知道餐厅有无提供d长者优惠呢?(始终呢度系公共屋村,可能大部份人嘅收入都唔系咁理想)如果有呢类长者优惠咁就更加好啦!可以将呢啲咁好味嘅食物分晒比分享比呢条村唔同嘅人士享用