2016-06-21 1099 浏览
日式放题唔系特别好食系正常既,但每间都总有某几样好食,先会吸引到人去。呢间野最大的特点唔系野食,系佢中途叫卖的限量食品,生𧐢,汤,甜品个d。讲真食得放题任食先系正常加麻,又要排队,又要打卡,又要抢,d野又唔系咩贵野,又唔系好食。不过争到反泥人冇我有的心理作用,好似将d野食升华到另一个层次,所以个个都举手举得咁开心。野食方面三文鱼,带子系ok既,蟹粥系好食既。其他就唔好题喇,个个都推荐的烧羊架都成啖油,d即开生𧐢睇住佢连壳都合唔埋,仲叫咩「生」𧐢,几时开都一样啦。最惨既系反到屋企仲要肚疴(我地5个人去,2个疴,o个日净系一齐食过放题姐)咁我都不排除系我地两个同时身子/抵抗力差既可能性既。个人认为呢间野不但算唔上好食,连抵食都算不上。

2016-06-18
庆祝纪念