2025-01-06
放工后,我同朋友约喺一间韩国餐厅食晚饭 🍜🇰🇷。餐厅装修得好有韩式复古风,食物味道有意外惊喜,比喺韩国食嘅仲要好食 🤩。其中我最欣赏嘅系,每张枱都有湿纸巾、牙线棒同埋糖附送,真的很贴心 🍬💖。🥢 韩式拌菜 (免费)泡菜、韩式年糕、小鱼干和炒粉丝🐙 小章鱼五花肉套餐 $188✨ 小章鱼五花肉, 部队嫩豆腐锅(Less Spicy)小章鱼同五花肉真系好夹。五花肉肥瘦相间🥓,烤完之后外皮微脆,入面肉汁丰富,配上小章鱼嘅鲜味,真系令人食唔停口。部队嫩豆腐锅虽然调低咗辣度🌶️,但系味道依然浓郁,豆腐嫩滑,配上各种配料,令整体味道更加丰富。加一碗香糯嘅白饭🍚,真系令人满足。真系估唔到,普通嘅豆腐锅都可以做得咁好食!🦐 酱虾套餐 (4pcs) $198✨ 酱油虾4只, 牛肉嫩豆腐锅酱油虾好新鲜,味道浓郁,每一只虾都吸收咗酱油嘅精华,食落去味道鲜美。牛肉嫩豆腐锅入面嘅牛肉嫩滑🥘,豆腐入味,打只生鸡蛋落去再配饭食🥚,简直系人间美味。🥞 海鲜韭菜煎饼 $178这个煎饼是我在香港吃过最好吃的,😋好吃的程度令我想每个礼拜都去一次!煎饼煎得金黄酥脆,加了韭菜、虾和鱿鱼🦑,再配上餐厅特调的酱汁,超级正!💰 总计:
🥢 韩式拌菜 (免费)
泡菜、韩式年糕、小鱼干和炒粉丝
🐙 小章鱼五花肉套餐 $188
✨ 小章鱼五花肉, 部队嫩豆腐锅(Less Spicy)
🦐 酱虾套餐 (4pcs) $198
✨ 酱油虾4只, 牛肉嫩豆腐锅
🥞 海鲜韭菜煎饼 $178
💰 总计: $620, 2位用餐(已包含10%服务费)