2016-11-04
念住去梧桐寨前食个午餐,就拣左大埔熟食市场入面食,本来念住求其食就算。兜左两个圈,见到椒盐猪扒同沙姜鸡C我同狸米都岩食,仲有奶茶饮。就试呢间!!一黎到,哇!!咁多椒既。。。辣椒好彩椒盐猪扒系我叫既 (我比较食到辣) ,不过连我食都觉得真心辣同庆咀,猪扒肉几好!!软熟,细细件,够入味,唔会干柴硬!!味道就肯定好够啦,不过肯定比外面d食肆辣三成可接受。份量系够既。无睇距好似得三件,底仲有几件压住。狸米食既沙姜鸡 (有包例汤饮)沙姜鸡上面落左芝麻,仲食落好似有浸麻油味感觉无妈呼煮。鸡肉嫩滑,黄色既肥都唔会厚,不过我都无食皮既 。一上菜果下,系觉得咦?细份左dd Wo。但其实系够食,不过狸米系男生份量,可能份量要多两件鸡肉会更好啦~ 咁就爽饱~*附: 狸米话好扺食!因为岀面食都好贵。岀面一个餐价钱,呢度食两个餐啦~
一黎到,哇!!咁多椒既。。。辣椒
好彩椒盐猪扒系我叫既 (我比较食到辣) ,不过连我食都觉得真心辣同庆咀,猪扒肉几好!!软熟,细细件,够入味,唔会干柴硬!!味道就肯定好够啦,不过肯定比外面d食肆辣三成可接受。 份量系够既。无睇距好似得三件,底仲有几件压住。 狸米食既沙姜鸡 (有包例汤饮) 沙姜鸡上面落左芝麻,仲食落好似有浸麻油味感觉无妈呼煮。鸡肉嫩滑,黄色既肥都唔会厚,不过我都无食皮既 。