2024-10-01 2285 浏览
衬restaurant week见到有间扒房价位亲民就同男朋友去试咗个lunch set😋需要特别留意唔好迟过预约时间😢否则好似我哋咁要行返出去lounge等一阵🥺然后等电话通知我哋有位~😋不过啲服务态度仲唔错☺️由前菜去到最后甜品职员都会自觉见到我哋食完先再上下一道🙌🏽用餐体验良好🤗🥖蒜蓉包 (😺😺😺😺)Order完就上面包,个蒜蓉包热辣辣,外面松脆,而里面就用香草嘅香料同溶咗嘅牛油系入面,配搭埋些少橄榄汁,香口之余又会有牛油既棉滑😋🦀头盘 - 蟹饼 (😺😺😺😺😺)Set再追加$30,呢道菜系我哋拣呢间餐厅既主要原因😌期待值可以话拉满🫢点知 真系冇叫错🥰个蟹饼足料到极,每一口咬落都食到啖啖蟹肉,沾埋他他酱口感同味道都系一流☺️连配菜沙律都好清甜😋🍲头盘 - 野菌忌廉汤 (😺😺😺😺)个头盘唯一抢分位系够热🔥但个汤浓度比较稀,而且材料唔多,做唔到野菌汤既口感😐🥩主菜 - 扒牛柳 (😸😸😸😸)作为扒房,我哋都有唔少期望系块扒到😆只不过我地叫medium rare就比咗medium我地,上菜一刻有少少扣分🥺但系食落又觉得块扒都整得唔错,容易入口又不失牛柳应有既肉味☺️加上份量充足同爽口既芦笋同薯蓉

🥖蒜蓉包 (😺😺😺😺)

🦀头盘 - 蟹饼 (😺😺😺😺😺)

🍲头盘 - 野菌忌廉汤 (😺😺😺😺)

🥩主菜 - 扒牛柳 (😸😸😸😸)
作为扒房,我哋都有唔少期望系块扒到😆只不过我地叫medium rare就比咗medium我地,上菜一刻有少少扣分🥺但系食落又觉得块扒都整得唔错,容易入口又不失牛柳应有既肉味☺️加上份量充足同爽口既芦笋同薯蓉做拌菜,都叫做为一开始既小失误拉返唔少分☺️

🐟主菜:香煎鲈鱼 (😺😺😺)
相对上比较普通,冇麦特别,反而同块扒一样既薯蓉好好食😋

🍰甜品 - mango mousse (😺😺😺😺)
口感似蛋糕,食完主食再用呢个中和返口感唔错☺️

服务:😸😸😸😸😸
环境:😸😸😸😸😸
回头:😸😸😸
打卡指数:😸😸😸😸
整体评分:😸😸😸😸
价:~$200/per person

📍 Wooloomooloo Steakhouse (尖沙咀)
尖沙咀么地道66号尖沙咀中心UG17-18及G7-8号舖