2022-08-19 318 浏览
咁啱喺尖沙咀搞完啲嘢有啲时间所以揸车过咗嚟红磡食过泓一. 大约11:45嚟到都要第二轮先食到因为入面好似得七个位. 咁当然计到自己第二轮先至继续等啦如果唔系分分钟要等一个钟😟其实见到餐牌都有唔同款嘅拉面不过第一次嚟同老婆都系每人一碗鸡白汤. 饮第一啖觉得个汤都几舒服,感觉真系有少少似饮紧比较浓嘅中汤,口感都少少 Creamy, 当然冇得同座银比较啦. 拉面系比较幼身嘅但系麦味都几香我个人系几钟意. 啲配菜洋葱每样少少正常啦,反而两嚿叉烧之前睇啲食评话唔掂我唔知系咪佢有调校个又几好食,有个应该系慢煮鸡胸同埋另外一个叉烧个烟熏味比较重,两款都好唔同所以各有特色. 最后糖心蛋整出嚟就系一只糖心蛋.服务正常,应有礼貌嘅都有.如果有机会都会返嚟再食,不过自己等一轮就系极限始终自己最唔钟意就系排队

鸡白汤拉面
2022-08-19