2024-11-13
同屋企人黎咗东荟城行街,见到呢间餐厅做紧信用卡六折优惠,就坐低咗啦。呢度嘅环境几靓,装修几特别,楼底又够高,坐得好舒服。今次叫既系六位用既秋冬红酒宴,有六𩠌同甜品。蒲烧三文鱼腩伴沙律呢个食落几得意!蒲烧三文鱼味道唔错,三文鱼几滑,下面既沙律系洋葱同青红椒,洋葱辣辣地几开胃。咖喱巴西龙虾尾拌蒸馒头呢个就普普通通啦!咖喱味道系OK嘅,但系龙虾就食到好大浸雪味,而且馒头都比较细粒,感觉唔系好抵。浓汤小龙胶鱼皮角鸡煲呢个系咁多个𩠌之中最好嘅!花胶厚身得黎有咬口,而且鱼皮角分量都好多!个汤香得来又唔会好浓味,推介!蚝皇原只鲍鱼伴花菇鲍鱼同花菇味道都算入味,唯一败笔系佢用咗温室豆苗,感觉成个downgrade咗。清蒸沙巴花尾趸味道OK唔会过熟明炉脆皮烧鹅虽然得半只,但系都几大只,个皮都算脆口,不过某啲部位有少少咸。合时冻糕甜品系咖啡冻糕,味道都几香浓,烟烟韧韧几好食因为有信用卡优惠,所以埋单人均二百几蚊,感觉都算抵,但系如果冇折嘅话就未必会过嚟食。
蒲烧三文鱼腩伴沙律
咖喱巴西龙虾尾拌蒸馒头
浓汤小龙胶鱼皮角鸡煲
蚝皇原只鲍鱼伴花菇
清蒸沙巴花尾趸
味道OK唔会过熟
明炉脆皮烧鹅
合时冻糕
甜品系咖啡冻糕,味道都几香浓,烟烟韧韧几好食