2023-05-03
闻名已久重庆大厦非洲菜,以非洲辣鸡煲YouTube介绍一夜成名。冇耐之前翻新左,装修雅致,餐牌上的价钱亦都直线上升,变得冇咁亲民。。。🙁Bookmark咗好耐,今次终于可以一试。摸左阵路上嚟,见到角落有间好骨子既餐厅,重装后所有餐具同环境都好优美,值得一赞,令我未食已经好期待。接住落嚟真系几失望下首先当日餐厅嘅侍应挂住倾计,举左几次手先行埋嚟理下,可能因为餐厅分左两边关系啦😮💨同埋,唔知系咪我唔识嗌啦,明明都问过侍应意见,点知都系伏伏地🫠烧烤酱鸡肉刈包 $88呢个上到嚟,打咗个突。卖相精致嘅,但size好迷你,一啖食完果种,味道还好,性价比真系略低🙁加纳鸡肉长通粉 $158又系性价比奇低嘅一款。。我问waiter介绍边款pasta,佢话呢个系非洲先有嘅独特酱汁,点知就系淡而无味,唔知食紧咩😂😂😂老板娘炆牛尾 $158呢个真系最推荐🥹果然老板手势先至合格,啲汁送饭/薄饼一流,不过份量有啲细,又系少贵。
Bookmark咗好耐,今次终于可以一试。
烧烤酱鸡肉刈包 $88
加纳鸡肉长通粉 $158